2009. július 28., kedd

A Continental dicsérete

Találtam egy, a Continental belső újságjából (Conti Intern) származó cikket, ezt olvashatjátok most:

Biztonságos nyári közlekedés Continental gumikkal - autóklubok, terméktesztelők, újságírók és olvasók dicsérete.

A nagy európai autóklubok, a német Stiftung Warentest és a német Auto Zeitung egyöntetűen a legkiválóbb osztályzatokat adták a Continental nyári gumiknak.

A ContiPremiumContact 2 a német ADAC, az osztrák ÖAMTC, és a svájci Touring Club of Switzerland döntése szerint egyaránt "különösen ajánlott". A Stiftung Warentest "jó" osztályzatot adott a guminak: a teszteket lebonyolító szerkesztőségek a középkategóriájú autókra szerelhető205/55 R 16 W méretű nyári gumikat, valamint a kompakt kategóriához való 185/60 R 14 H gumikat vizsgálták. A szakértők a gumimodellt, a nagyobb méretekben pedig 17 modellt hasonlítottak össze. Elsősorban európai gyártók termékeit értékelték ajánlottként. Így például az új Uniroyal RainExpert és a Semperit Comfort-Life gumik minden nevezett szerkesztőségtől a "különösen ajánlott" vagy "jó" értékelést kapták.

Ezzel szemben kritikusan nyilatkoztak az olcsó ázsiai import gumikról: "nem kielégítő menettulajdonságaik" miatt (ÖAMTC), különösen nedves utakra, nem ajánlják őket. Bővebben lásd a cikket a lap jobb szélén.
Még egy jó hír: a ContiPremiumContact 2 a német Auto Zeitung aktuális nyárigumi-tesztjében az első helyen végzett. Ugyanakkor több mint 22.000 olvasó szavazata alapján a magazin a Continentalt választotta meg legjobb autógumi-márkának. A vizsgálatban a ContiPremiumContact 2 nyolc versenytársát tudta felülmúlni.

1 megjegyzés: